Stor björnhanne fälld

Älvdalen (JJ) Med stöd av paragraf 28 fälldes på söndagskvällen en stor björnhanne i Älvdalen, Dalarna.

Björnen sköts på Långfjället i närheten av Hällsjövålen, sedan den och ytterligare en björn befann sig bland kalvande renar.

I området är skyddsjakt på sex björnar beviljat av länsstyrelsen men eftersom björnen sköts när den hotade renar och nyfödda kalvar faller fällningen under paragraf 28.

Björnen har nu transporterats till Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) för vidare undersökning, skriver Dala-Demokraten.

 

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser