Stor björnhanne fälld i Älvdalen

Älvdalen (JJ) I år inleder Rasmus Boström björnjakten på hemmaplan. Och tillsammans med några jaktkompisar fällde de i eftermiddag en relativt stor björhanne på cirka 190 kg.

Blaser löste spåret trots timmar av kraftigt regn, hundföraren Rasmus Boström till vänster och intill skytten Fredrik Westerling.

Jaktvädret har varit bedrövligt dåligt under dagen i Älvdalen, sedan i morse har det regnat kraftigt. En björnskit på en väg från natten hade i normala fall gett ett bra spåruppslag, men i regnet blev det problem.

– Min bästa hund Blaser ville jag spara på och försökte istället låta jämthundstiken Donna reda ut spåret. Hon drog i väg, men tyvärr bytte hon till älg efter ett tag. Sedan provade vi med ytterligare någon hund utan framgång, berättar Rasmus Boström.

– Till slut bestämde jag mig för att ändå ta Blaser och han hittade björnen cirka 500 meter bortanför där Donna började jaga älg.

När Blaser hittade björnen blev det ståndskall i upptaget och då bestämde man sig för att Per-Ove Andersson skulle släppa på sin laika. Men som så många gånger förr gick björnen loss när ytterligare en hund släpps på.

– Jag var relativt nära ståndskallet, men det lyckades inte. Sedan gick björnen undan med hundarna efter sig. Det blev stopp ibland och lyckades också passera ett par passkyttar. Men tillslut gick björnen i pass hos Fredrik Westerling, Älvdalen, som fällde björnen, en stor hane som vi gissar ligger mot 190 kg.

Björnen sköts på det så kallade skjutfältet i Älvdalen.

Rasmus och hans kompisar fortsätter jakten på hemmaplan i morgon.

 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser