Stor björnhane fälld utanför Sveg

Sveg (JJ) I går morse lyckades Jonathan Lindqvist, Sveg, fälla en stor björnhane på 260 kg, vid Amsen, strax söder om Sveg.

Jonathan Lindqvist fällde i går morse en stor hanbjörn på 260 kg.

Ett par dagar före björnjakten hade en björn observerats i Amsen. När Södra Björnhundspoolen inte fick några färska uppslag åkte man till Amsen för att titta och eventuellt hitta färsk skit efter björnen.

– Vi tog ut hundarna och lät de spåra i området där björnen tidigare setts. Då började vår nya importhund Rex, en plott som är helbror med Rasmus Boströms Blaser, att markera. Vi förstod att björnen var kvar i området och släppte både Rex och Jonathans smålandsstövare Chip, berättar Anders Lindqvist, samordnare i Södra Björnhundspoolen och Holmens jaktlag i Svegområdet.

Ganska snart fick hundarna tag på björnen och det blev ståndskall och gångstånd i olika perioder. Efter en timmes jakt drog sig björnen till ett mycket otillgängligt område med stora klippblock. Men Jonathan lyckades ta sig runt gångståndet och kunde vänta in björnen som han fällde utan problem.

– Vi är jättenöjda med starten för hundarna, Chipen är bara två år och fick vara med på sin första björn. Rex är fyra och har varit med på många björnar i USA och han visade fina takter. Vi har ännu inte provat honom på kalla spår, men än så länge ser allt bra ut, berättar Anders.

Just nu har samtliga björnhundsekipage fullt upp i den södra björnhundspoolen. Och med all säkerhet kommer det fler rapporter under dagen.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser