Stopp för skyddsjakt efter överklagan

Ludvika(JJ) Efter en överklagan stoppas skyddsjakten på en varg i Olsjövreviret i Ludvika kommun. Wolf association Sweden står bakom överklagandet av länsstyrelsens beslut

Länsstyrelsen tog beslut under fredagen att bevilja skyddsjakt på en varg. Orsakerna är bland annat att de är oskygga och att skärmselförsök misslyckats.

Enligt Wolf association Sweden så har dock inte länsstyrelsen gjort tillräckligt när det  handlar om förebyggande åtgärder. Nu inväntas Naturvårdsverkets beslut.
Det här rapporterar SVT Gävledala.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser