Stopp för jakt i Ängby

Knivsta(JJ) Knivsta kommun kommer att säga upp alla jaktarrenden på kommunal mark, bland annat i Ängby. Orsaken är att folkmängden ökar i området och så även konflikterna.

Det har gått bra med jakt i området tidigare, men nu när tätorten växer skapas också fler konflikter med andra personer som är i området.
Det här säger Josefin Edling, park- och naturansvarig på Knivsta kommun, till Uppsala Nya Tidning/unt.se

Förra året tog kommunen beslut om att samtliga jaktarrenden på kommunal mark ska avslutas.
Nästa höst räknar hon med att jakten kommer att vara avslutad.

Informationen har dock inte nått jägarna.
– Nej, det var en nyhet för mig. Det vore konstigt om jakten sägs upp nu när det är extra mycket rådjur som söker sig till tätorten då vi fått mycket lo i de större skogarna, säger Nils-Erik Andersson, jägare i Hagelstena-Ekeby jaktlag, till Uppsala Nya Tidning/unt.se.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser