Stopp för jakt i Ängby

Knivsta(JJ) Knivsta kommun kommer att säga upp alla jaktarrenden på kommunal mark, bland annat i Ängby. Orsaken är att folkmängden ökar i området och så även konflikterna.

Det har gått bra med jakt i området tidigare, men nu när tätorten växer skapas också fler konflikter med andra personer som är i området.
Det här säger Josefin Edling, park- och naturansvarig på Knivsta kommun, till Uppsala Nya Tidning/unt.se

Förra året tog kommunen beslut om att samtliga jaktarrenden på kommunal mark ska avslutas.
Nästa höst räknar hon med att jakten kommer att vara avslutad.

Informationen har dock inte nått jägarna.
– Nej, det var en nyhet för mig. Det vore konstigt om jakten sägs upp nu när det är extra mycket rådjur som söker sig till tätorten då vi fått mycket lo i de större skogarna, säger Nils-Erik Andersson, jägare i Hagelstena-Ekeby jaktlag, till Uppsala Nya Tidning/unt.se.

AKTUELLT

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Kolgrillad älgfilé

Numera tar grillsäsongen aldrig slut. Låt inte den fina älgfilén bli liggande i frysen och i värsta fall bortglömd. Med en god marinad och ett dygn i kylen är en mör älgfilé något av det godaste man kan låta vända på kolgrillen. Låt inga andra smaker konkurrera med den suveränt goda älgfilén, servera med en

Crut – en ståndhund av rang

När jämthunden Älgtjärnets Crut släpps lös i skogen är chansen till ståndskall rejält hög. Han har aldrig misslyckats på ett jaktprov och med tio förstapris på tio starter har han en meritlista som många bara drömmer om.

Redolfi EOS Steel

Gyttorp lanserar flera modeller från Redolfi Armi. Hagelbockar för jakt, sporting och lerduveskytte. Bockarna finns i Light, Steel och Sporting. Light och Steel finns i kaliber 12 och 20. Sporting i kaliber 12. Jaktjournalen har testat modellen Redolfi EOS Steel, som har tydliga influenser från traditionell italiensk tillverkning av hagelbockar.

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Annonser