Stöldbegärliga skyltar

Halland (JJ) Vägverket i Halland har slutat ersätta älgvarningsskyltar som stjäls efter vägarna. Vägverket sätter istället upp tillfälliga skyltar där det finns extra mycket vilt.

Att ersätta stulna skyltar har blivit för dyrbart för vägverket. En skylt kostar cirka 500 kronor och med monteringen och resa slutar kostnaden på cirka 1 500 kronor.
Vägverket har försökt med att svetsa fast skyltarna utan framgång. Under de senaste åren har flera hundra skyltar stulits. Vem som stjäl vill inte vägverket spekulera om.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser