Stöld av obrukbara vapen

Täby(JJ) I helgen stals vapen ur ett hus i Näsbypark. Men varken pistolen eller geväret är kompletta och ska därför vara obrukbara.

Det var när de boende i huset kom hem i söndags som de upptäckte inbrottet. Man hade tagit sig in genom ett fönster och sedan brutit upp ett vapenskåp. Även en Mercedes stals från tomten. 

– Man har tillgripit en pistol och ett gevär. Men det är inte kompletta vapen. Det saknas delar till dem och de ska därför vara obrukbara, säger Jan Berlin, närpolischef i Täby, tilll tidningen Mitt i Täby.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser