Stockholmsvargen död

Stockholm (JJ) Den varg som senaste tiden vistats i trakterna kring Stockholm blev påkörd utanför Nynäshamn och sedan avlivad av en polis.

Två personer hittade vargen som svårt skadad satt i en dikeskant. De kontaktade polisen som begjorde hjälp från distriktsveterinären i Vårsta. Vargen var dock så svårt skadad att man tvingades skjuta den på platsen. Tidigare under dagen hade polisen fått uppgift om att en varg blivit påkörd i Järflotta en mil söder om Ösmo.
Enligt polisen torde den trafikdödade vargen med största sannolikhet vara samma varg som senaste tiden uppehållit sig kring Stockholm.
Vargen är skickad till Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala för undersökning.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser