Stjärnskådare skrämda av vrålande björn

ALNÖ(JJ). De var ute för att skåda stjärnorna - men blev rejält skrämda av vad som troligen var en vrålande björn. Robert Wesslegård och Tanja Frenell fick sig en annorlunda naturupplevelse under helgen.

Robert Wesslegård och Tanja Frenell gick ut till en äng på Alnö, utanför Sundsvall, för att titta på stjärnorna. Men efter en kort stunde hörde de hur det rasslade till och snart hördes också ett gläfsliknande läte. 

 De försökte se vad det var med hjälp av lamporna på mobiltelefonerna. 
– Jag såg ögon och pekade flera gånger. Jag trodde att det var en grävling och blev jätterädd, jag tänkte att den skulle bita oss, säger Tanja Frenell till Sundsvalls Tidning.

De försökts skrämma bort djuret men istället fick de höra ett illvrål. Då fick de nog och tog sig snabbt hemåt. 
Tillsammans med en jägare besökte de platsen dagen efter och jägaren tror att det var en björn som varit på platsen. De kom fram till att de bara varit cirka elva meter från rovdjuret. 
Det här rapporterar Sundsvalls Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser