Statliga jaktkortet försenat

Naturvårdsverket är sena med utskicket av det statliga jaktkortet för den kommande säsongen.

Tekniska problem i samband med tryckningen har uppstått och verket meddelar att de flesta jägarena kommer att få sitt jaktkort första veckan i juli. Normalt brukar jaktkortet vara jägarna tillhanda före midsommar varje år.För jägare som ska jaga innan man fått jaktkortet går det också bra att lösa det på Svensk Kassaserice eller via Internet. Plusgirokonto 10 14-0. Glöm inte att ange namn, adress och personnummer.Avgiften är i år höjd från 200 kronor till 300 kronor.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser