Statlig jakt på inatur.se

Från och med nu finns det möjlighet att boka korttidsjakter på Statens fastighetsverks marker på www.inatur.se, marknadsplatsen för naturturism i Sverige.

-Vi är mycket glada över att Statens fastighetsverk valt inatur.se som kanal för att erbjuda allmänheten sina korttidsjakter, säger Mattias Johansson, kundansvarig på Inatur.se.

Vi har i uppdrag att främja utvecklingen av naturturism och vår målsättning med inatur.se är att det ska vara en arena för naturturism över hela landet där företag som erbjuder just naturupplevelser kan möta intresserade kunder.

I maj gick Statens fastighetsverk ut med ett pressmeddelande om att man erbjuder jakt under ledning av Sfv till allmänheten genom att öppna fastigheter i södra och mellersta Sverige.  Detta är ett led i Sfv’s strävan att göra markerna tillgängliga och erbjuda allmänheten tillgång till korttidsjakt.

Fastigheten vid Huseby har en av landets största vildsvinspopulationer och i skogarna kring Frövi och Strängnäs erbjuds vildsvinsjakt och drevjakt på rådjur samt vinterjakt på hare och räv.

För att marknadsföra och sälja dessa produkter till allmänheten medverkar Sfv på marknadsplatsen inatur.se.

inatur.se innehåller idag ca 1 250 aktiviteter inom jakt, fiske och naturturism samt boenden från 500 företag.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser