Statlig jakt på inatur.se

Från och med nu finns det möjlighet att boka korttidsjakter på Statens fastighetsverks marker på www.inatur.se, marknadsplatsen för naturturism i Sverige.

-Vi är mycket glada över att Statens fastighetsverk valt inatur.se som kanal för att erbjuda allmänheten sina korttidsjakter, säger Mattias Johansson, kundansvarig på Inatur.se.

Vi har i uppdrag att främja utvecklingen av naturturism och vår målsättning med inatur.se är att det ska vara en arena för naturturism över hela landet där företag som erbjuder just naturupplevelser kan möta intresserade kunder.

I maj gick Statens fastighetsverk ut med ett pressmeddelande om att man erbjuder jakt under ledning av Sfv till allmänheten genom att öppna fastigheter i södra och mellersta Sverige.  Detta är ett led i Sfv’s strävan att göra markerna tillgängliga och erbjuda allmänheten tillgång till korttidsjakt.

Fastigheten vid Huseby har en av landets största vildsvinspopulationer och i skogarna kring Frövi och Strängnäs erbjuds vildsvinsjakt och drevjakt på rådjur samt vinterjakt på hare och räv.

För att marknadsföra och sälja dessa produkter till allmänheten medverkar Sfv på marknadsplatsen inatur.se.

inatur.se innehåller idag ca 1 250 aktiviteter inom jakt, fiske och naturturism samt boenden från 500 företag.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser