Startar kvinnligt jaktlag

Skellefteå(JJ) Vad som troligen är landets första kvinnliga jaktlag startar nu i trakten kring Skellefteå.

Det är Inger Lindström, från Storbränna, som är eldsjälen bakom satsningen. Hon har tillsammans med Marie Lindfors startat jaktlaget. De har arrenderat jaktmark.
– Där ska vi jaga älg och småvilt. Vad jag vet blir vi Sveriges första kvinnliga jaktlag. Vi är åtta fasta medlemmar och sedan får var och en ta med sig en till två gäster vid varje jakttillfälle, säger Inger Lindström till Norran.se.

Hon tycker att det behövs ett kvinnligt jaktlag eftersom det kan vara svårt för kvinnor att komma in i befintliga jaktlag.
Det här rapporterar Norran.se.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser