Stannade bilen och sköt älg

Vålådalen (JJ) Jakten var avbruten när en jägare kom körandes i en bil, upptäckte en älg, stannade bilen, klev ur och fällde den.

Nu misstänks jägaren för jaktbrott och älgen har beslagtagits av Polisen.

Händelsen inträffade i går i trakterna kring Vålådalen. Älgjakten var avbruten och deltagarna skulle återsamlas. När tre jägare som kommer åkande i en bil ser en älg springa över vägen stannar de. Föraren stiger ur bilen och fäller älgen.

Jaktledaren som arrangerade jakten anmäler nu händelsen och skytten misstänks nu för jaktbrott, men nekar till anklagelserna, rapporterar Länstidningen Östersund.

 

AKTUELLT

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Rovdjur hindrar renar att följa växtligheten

Kungsbacka (JJ) Sveriges Lantbruksuniversitet rapporterar om ett nytt forskningsprojekt som visar problemen renar har att följa växtligheten i områden med hög rovdjursnärvaro. Renarna kan inte "surfa på den gröna vågen" när de rör sig från fjäll till kustlandskap, visar GPS-data.

Annonser