Stabil vargstam kan betyda jakt!

Stockholm (JJ) Regeringens rovdjursutredare Åke Persson anser att en viss jakt på varg kan minska den illegala jakten. Han anser även att om landet får en stabil vargstam kan man tänka sig att skjuta olämpliga rovdjur.

Åke Pettersson har uppdrag att utreda hur förvaltningen ska skötas, han ska även utreda på vilken nivå rovdjursstammen bör vara. Enligt Pettersson kan det bli aktuellt med ökad jakt när rovdjursstammarna blivit stabilare. Då kan man tillåta jakt på rovdjur som ger sig på tamdjur eller kommer för nära bebyggelsen.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser