Spela svensk Rävmästare

Annerstad (JJ) Finska stövaren Spela med ägare Bengt Andersson från Ätran drog längsta strået i kampen om SM-titeln vid årets Räv-SM

Det blev en stenhård kamp mellan fyra hundar som alla drev full tid. Kollegiet fick skilja dem med de särskiljningsregler som tillämpas. Spela tog hem SM-bucklan med endast en egenskapspoäng som marginal.

Du hittar mer om arrangemanget genom att logga in på sidan för Räv-SM.

I majnumret av Jaktjournalen kan du dessutom läsa om allt från tävlingen.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser