Spännande ungdomsläger för taxentusiaster

Tillsammans med representanter från taxklubben och instruktörer från Svenska Jägareförbundet hade 18 barn och ungdomar med taxintresse lägerverksamhet på Öster Malma under tre dagar i mitten av juni.
Elin Ringkvists duktiga tax Danielsson tog sig en tur på agilitybanan. Foto: Mikael Grennard

Ungdomar mellan 9 och 14 år deltog och hade ett mer än fullspäckat schema. Till lägret hade man bjudit den absoluta eliten inom flera olika hundverksamheter.

De flesta ungdomarna var där med familjens tax, men en del hade sin egen hund. När JJ besökte provade man på agility. Något som många taxar med rätt stöttning klarade alldeles galant

Alva Särenfors har precis gjort ett strålande blodspår med sin tax. Foto: Mikael Grennard

Sedan var det viltspår på schemat med Åse Adolfsson. Alla fick prova att lägga spår med blod och klöv och sedan gå spåret med sin hund. Många hade redan provat spår, men för en del var det första gången.

– Det är verkligen jättekul att få vara med och arrangera detta. Ungarna har verkligen jättekul. Vi bor flyglarna och bara det är nog en upplevelse för de flesta, säger Carl Söderberg, funktionär.

– Det råder nog inget tvivel heller om att många föräldrar uppskattar detta, fortsätter Carl. Det är ju förstås utmärkt att barnen får komma i väg på ett läger där det får utveckla sig själva i ett intresse som oftast angår hela familjen.

Jacob Söderström tränar skytte på fallmål nere vid sjön intill Öster Malma och får tips av Carl Söderberg. Foto: Mikael Grennard

På schemat stod även punkter som drevjakt, injagning, exteriörbedömning, lydnad, och grytjakt. Till schemat var det också tillagt aktiviteter som löptävling med hund, disco och besök i Öster Malmas viltpark.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser