Spännande björnmöte på första parkett – se filmen!

Järvsö (JJ) Alexander Göransson var ute för att träna hundarna inför älgjakten. Och hundarna fick upp vittring, inte på älg men väl en björn som svarade med att gå till attack. Som tur var kunde han och jaktkompisen följa dramatiken inifrån bilen!

Det var på söndagskvällen som Alexander Göransson och jaktkompisen André Skalberg älgtränade hundarna i skogen utanför Järvsö. Den yngre av de båda jämthundarna, ettårige Frisco hade jagat sig trött på en älg och det var dags för Aijko att visa vad han gick för.

Den 3,5 år gamla jämthunden satte av in i skogen som ett skott. Alexander och André stod bakom bilen och hade inte hunnit släppa in Frisco i bagageluckan förrän hunden återvände. Med en björnunge i släptåg och efter den, en uppretad björnmamma.

– Vi fick väldigt bråttom att slänga in Frisco i bilen och efter det hoppa in själva, säger Alexander Göransson dagen efter händelsen.

Inifrån bilen kunde de sedan följa hunden och den ilskna björnhonan ser ut att turas om, om att jaga och bli jagade. Enligt Alexander ska det hela ha pågått i en halvtimme, fyrtio minuter innan han fick upp kameran och började filma.

 Se hela klippet på det dramatiska björnmötet.

AKTUELLT

Så björntätt att byn nu ordnar björnsspanarcafé

Jämtland (JJ) I byn Svaningen i Jämtland är det så björntätt att hembygdsföreningen dragit igång "Björnspanarcafé". – Jag har sett säkert 100 björnar, bara kring mitt hus, berättar initiativtagaren Karin Nilsén Andersson i Jaktjournalens webbradio.

Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Jägarna som är noggranna med styckningsdetaljer kan glädja sig åt vildsvinskarré i frysboxen. En riktig höjdare som passar bra att vitlöksmarinera. 4 personer: 800 g vildsvinskarré Marinad: 1/2 dl olivolja 2 msk Kikkomansoja 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk honung 1 msk chili 1 tsk grovmalen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 1 msk rött vin Tillbehör: bulgursallad

Mauser M18 – Enkel studsare för problemfri jakt

Mauser har ett sedan 140 år ett grundmurat rykte som vapentillverkare. Grunden i Mausers vapentillverkning har alltid varit tillförlitlighet och kvalitet. Mauser M 18 är inget undantag från denna tradition. Det låga försäljningspriset ger inte utrymme för extravaganser. Du får enkel studsare med det som behövs för problemfri jakt och övningsskytte.

Jura – en ren fjällmissil

När väl kopplet stryks och Jura får kommandot sök, förstår JJs utsände vad ägaren Anders Fors pratar om när han berättar att söket är något utöver det vanligt. Jura förvandlas till en vit missil som flyger fram över fjällmarken på jakt efter ripdoft. Synen av hennes fart, vidd och täta sökmönster får nog alla ägare till stående fågelhund att häpna och drömma sig bort till att någon gång själva ha en hund med det söket.

Dags att ta svinpesten på allvar

Den afrikanska svinpesten sprider sig i Europa och allt fler svenska forskare höjer ett varningens finger för risken att få in pesten i Sverige. I nuläget har svinpesten slagit ut stora delar av vildsvinsstammen i Baltikum och nyligen upptäcktes även smittan i norra Polen.

Annonser