Spännande björnmöte på första parkett – se filmen!

Järvsö (JJ) Alexander Göransson var ute för att träna hundarna inför älgjakten. Och hundarna fick upp vittring, inte på älg men väl en björn som svarade med att gå till attack. Som tur var kunde han och jaktkompisen följa dramatiken inifrån bilen!

Det var på söndagskvällen som Alexander Göransson och jaktkompisen André Skalberg älgtränade hundarna i skogen utanför Järvsö. Den yngre av de båda jämthundarna, ettårige Frisco hade jagat sig trött på en älg och det var dags för Aijko att visa vad han gick för.

Den 3,5 år gamla jämthunden satte av in i skogen som ett skott. Alexander och André stod bakom bilen och hade inte hunnit släppa in Frisco i bagageluckan förrän hunden återvände. Med en björnunge i släptåg och efter den, en uppretad björnmamma.

– Vi fick väldigt bråttom att slänga in Frisco i bilen och efter det hoppa in själva, säger Alexander Göransson dagen efter händelsen.

Inifrån bilen kunde de sedan följa hunden och den ilskna björnhonan ser ut att turas om, om att jaga och bli jagade. Enligt Alexander ska det hela ha pågått i en halvtimme, fyrtio minuter innan han fick upp kameran och började filma.

 Se hela klippet på det dramatiska björnmötet.

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser