Solveig Larsson ny JRF-ordförande

Solveig Larsson, 49 år, från Bjuröklubb i Västerbotten har av Jägarnas Riksförbund valts till första kvinnliga ordföranden i en jaktorganisation.

– Jag ser det inte som ett problem att vara kvinna i en mansdominerad organisation. Tvärt om gillar jag det, eftersom det är mer ”raka puckar” i diskussionerna, säger Solveig Larsson.
 
Tidigare har hon arbetat åt LRF och i försäkringsbranschen. I nuläget är hon förvaltningschef i Vindelns kommun. Jakt har varit hennes intresse sedan barnsben, skriver Dlarnas Tidningar.
När hon nu tar över ordförandeklubban för Jägarnas Riksförbund, är det en organisation med drygt 28 000 medlemmar  

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser