Solveig Larsson ny JRF-ordförande

Solveig Larsson, 49 år, från Bjuröklubb i Västerbotten har av Jägarnas Riksförbund valts till första kvinnliga ordföranden i en jaktorganisation.

– Jag ser det inte som ett problem att vara kvinna i en mansdominerad organisation. Tvärt om gillar jag det, eftersom det är mer ”raka puckar” i diskussionerna, säger Solveig Larsson.
 
Tidigare har hon arbetat åt LRF och i försäkringsbranschen. I nuläget är hon förvaltningschef i Vindelns kommun. Jakt har varit hennes intresse sedan barnsben, skriver Dlarnas Tidningar.
När hon nu tar över ordförandeklubban för Jägarnas Riksförbund, är det en organisation med drygt 28 000 medlemmar  

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser