Söker skyddsjakt på varg

Orsa (JJ) Orsa kommun har beslutat att ansöka om skyddsjakt på varg. Ansökan gäller tre vargar i en grupp som dödat flera hundar och tamdjur.

Rättviks kommun har tidigare ansökt om skyddsjakt men fått avslag från länsstyrelsen och Naturvårdsverket. Mikael Thalin (c) hoppas att myndigheterna ska inse problemen i glesbygden och agera i frågan om vargarna som ställt till stora problem senaste tiden.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser