Södermanlands läns rovdjur kartläggs på hemsida

SÖDERMANLAND(JJ). Nu ska rovdjuren i Södermanlands län kartläggas på länsstyrelsen sida för rovdjursobservationer. Kartläggningen görs för att bland annat jägare och tamdjursägare ska få information om var det kan finnas rovdjur.

Vargar och lodjur ska nu kartläggas med hjälp av allmänheten och internet.
– Det gäller att vi är förberedda den dagen lodjursstammen ökar och vargen kommer, säger Per-Uno Unoson, ordförande för rovdjurskommittén i Södermanlands Jägarförbund, till Eskilstuna-Kuriren.

Nu hoppas Per-Uno Unoson att kunskapen bland allmänheten ska öka om att det finns möjligthet att få sina rovdjursobservationer registrerade på internet, därmed kan flera ta del av informationen.

Den som vill registrera en rovdjursobservation går in på länsstyrelsen sida för rodvjursobseravationer på http://www.rovobs.se. Det finns även möjlighet att kontakta länsstyrelsen rovdjursansvariga via telefon.

AKTUELLT

Ruona Burman går till Naturskyddsföreningen

Stockholm (JJ) Chefen för länsstyrelsens naturvårdsenhet i Jämtland, Ruona Burman, har fått nytt jobb – på Naturskyddsföreningen. Nu ska hon jobba med natur- och miljöfrågor och det samiska urfolkets rättigheter.

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Annonser