Södermanlands läns rovdjur kartläggs på hemsida

SÖDERMANLAND(JJ). Nu ska rovdjuren i Södermanlands län kartläggas på länsstyrelsen sida för rovdjursobservationer. Kartläggningen görs för att bland annat jägare och tamdjursägare ska få information om var det kan finnas rovdjur.

Vargar och lodjur ska nu kartläggas med hjälp av allmänheten och internet.
– Det gäller att vi är förberedda den dagen lodjursstammen ökar och vargen kommer, säger Per-Uno Unoson, ordförande för rovdjurskommittén i Södermanlands Jägarförbund, till Eskilstuna-Kuriren.

Nu hoppas Per-Uno Unoson att kunskapen bland allmänheten ska öka om att det finns möjligthet att få sina rovdjursobservationer registrerade på internet, därmed kan flera ta del av informationen.

Den som vill registrera en rovdjursobservation går in på länsstyrelsen sida för rodvjursobseravationer på http://www.rovobs.se. Det finns även möjlighet att kontakta länsstyrelsen rovdjursansvariga via telefon.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser