Snudd på full vargpott

Lettland (JJ) Bara tre vargar saknades från att nå årets tilldelning på 300 djur när vargjakten i Lettland avslutades. Även lodjurstilldelningen var ytterst nära att fyllas.

Trots den snöfattiga vintern lyckades jägarna i Lettland i det närmaste fälla alla de tilldelade vargarna och lodjuren under årets jakt. Av 300 tilldelade vargar fälldes 297. Av de tilldelade 150 lodjuren fälldes 147.
Bara under knappt 30 dagar kunde spårsnö utnyttjas i rovdjursjakten.

En vargskalle från en av de fällda vargarna i Lettland. Foto:                     LG Hedlund
AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser