Snart dags för Tullgarn

Tullgarn (JJ) Swedish Game Fair går för åttonde gången av stapeln på Tullgarns slott nu till helgen. På mässan kan besökaren botanisera mellan cirka 300 utställare som visar allt från den nyaste bössan till det senaste inom jaktelektroniken.

Till helgen blir det jägarfest i området kring Tullgarn slott.

– Vi är fantastiskt nöjda över en bra blandning av utställare med mycket olika produkter för jakt, fiske, hund och friluftsliv. Det är också väldigt glädjande att bilbranschen och ATV branschen ser vikten av att vara representerad på mässan, säger projektledare Hans Werthén i ett pressmeddelande.

Programmet under mässhelgen är innehållsrik och det finns något för hela familjen att titta på eller medverka i. I slottsarenan dominerar hunduppvisningarna med fårvallning, stående fågelhundar och apporteringstävlingar som några exempel. Ett 50 tal jakthundsraser finns representerade på mässan där de delar med sig sina erfarenheter om respektive ras.

Nordens största working test för retrievers, Agria Swedish Game Fair Cup, arrangeras under helgen med både lagtävlingar och individuella tävlingar. Deltagande hundar går alla i elitklass så besökarna får verkligen se topphundar i aktion.

För den skytteintresserade finns alla möjligheter att titta på de allra senaste från vapenleverantörerna i deras montrar men också provskjuta dem på skyttefältet.

Skyttefältet är fullbelamrat med olika skjutbanor med allt från prova på skytte till tävlingsskytte i olika hageldiscipliner. Längst ner på fältet finner man klass 1 skytte samt Big Five skyttet där möjlighet ges att skjuta grova kalibrar ämnade för storviltsjakt.

– Vi ser fram emot en fantastisk helg med många upplevelser och stora intryck, avslutar Hans Werthén.

 

 

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Marlin modell 60 SN – en välskjutande småviltstudsare

Efter snart 60 år och med mer än elva miljoner sålda vapen är Marlin modell 60 en av världens mest populära .22 lr studsare. Marlin modell 60 är en amerikansk klassiker ur alla aspekter. Vi har provat kompositstockversionen, modell 60SN.

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser