Snart dags för Tullgarn

Tullgarn (JJ) Swedish Game Fair går för åttonde gången av stapeln på Tullgarns slott nu till helgen. På mässan kan besökaren botanisera mellan cirka 300 utställare som visar allt från den nyaste bössan till det senaste inom jaktelektroniken.

Till helgen blir det jägarfest i området kring Tullgarn slott.

– Vi är fantastiskt nöjda över en bra blandning av utställare med mycket olika produkter för jakt, fiske, hund och friluftsliv. Det är också väldigt glädjande att bilbranschen och ATV branschen ser vikten av att vara representerad på mässan, säger projektledare Hans Werthén i ett pressmeddelande.

Programmet under mässhelgen är innehållsrik och det finns något för hela familjen att titta på eller medverka i. I slottsarenan dominerar hunduppvisningarna med fårvallning, stående fågelhundar och apporteringstävlingar som några exempel. Ett 50 tal jakthundsraser finns representerade på mässan där de delar med sig sina erfarenheter om respektive ras.

Nordens största working test för retrievers, Agria Swedish Game Fair Cup, arrangeras under helgen med både lagtävlingar och individuella tävlingar. Deltagande hundar går alla i elitklass så besökarna får verkligen se topphundar i aktion.

För den skytteintresserade finns alla möjligheter att titta på de allra senaste från vapenleverantörerna i deras montrar men också provskjuta dem på skyttefältet.

Skyttefältet är fullbelamrat med olika skjutbanor med allt från prova på skytte till tävlingsskytte i olika hageldiscipliner. Längst ner på fältet finner man klass 1 skytte samt Big Five skyttet där möjlighet ges att skjuta grova kalibrar ämnade för storviltsjakt.

– Vi ser fram emot en fantastisk helg med många upplevelser och stora intryck, avslutar Hans Werthén.

 

 

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser