Snabbt av avslut på lojakt i Alfta

Alfta (JJ) Gårdagens lodjursjakt i Alfta avslutades snabbt. Efter bara minuter dök lodjuret upp i Peter Forsbloms pass.
Lyckad lojakt. Daniel Birgersson, Alfta, och halvstövaren Putte, skytten Peter Forsblom, Edsbyn, och Fredrik Svedberg, Alfta, med sin plotthundsvalp Nitro. Foto: Privat

Gårdagens lodjursjakt i Alfta Norra VVO började med att Daniel Birgersson fann ett färskt lospår på en väg. En ring slöts kring området och inga utspår hittades.

När passkyttar placerats ut släpptes Daniel Birgerssons halvstövare Putte på spåret och när han började få kontakt släpptes också Fredrik Svedbergs plotthundsvalp Nitro på spåret.

Innan drevet kickade igång på riktigt kom katten smygande rätt i pass hos Peter Forsblom som kunde fälla djuret, en grann hanne på 18 kilo.

– Det gick snabbt i går. Men det är sån jakten är i bland. Innan har vi haft långa drev men då har lodjuret lyckats smita undan. I går fick vi den, säger Daniel Birgersson.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser