Snabb skyddsjakt på älgkalv

Färgelanda (JJ) Redan fyra timmar efter att skyddsjakt beviljats sköts fjolårskalven.

Redan efter fyra timmar sköts en älgkalv efter beslut om skyddsjakt i Färgelanda.

Lantbrukaren ska enligt ansökan om skyddsjakt redan genomfört skyddsåtgärder för att skrämma bort de betande älgarna. Han har använt smällare och ställt ut en radio på fälten, men utan resultat. Under senaste jaktperioden fälldes bara 86,7 procent av den beviljade avskjutningen på sköteselområdet. Därför ansökte lantbrukaren om att resterande kvot bör fällas, det vill säga åtta älgar.

– Älgarna gör stor skada och enligt Hushållningssällskapet så räknar de med 60 000-70 000 kronor om året som jag förlorar i inkomst, säger lantbrukaren.

Efter besiktning av skadorna, då även en älgko med fjolårskalv observerades, föreslog förvaltningsgruppen skyddsjakt på två fjolårskalvar. Dock motsatte sig skötselområdets styrelse förslaget och fick där med ner antalet till en. Fyra timmar efter beslutet var älgen fälld, skriver Bohuslänningen.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser