Snabb björnjakt för Niklas och Jim

Orsa (JJ) När hundarna hittat björnen tog det inte mer än fem minuter innan den var skjuten. Niklas Friberg, Orsa och Jim Olsson, Mora, gjorde en snabb affär i går eftermiddag.

– Jag fick ett telefonsamtal av en kompis som haft uppe björn med sin jämthund. Men han kom inte till avslut så jag tog med mig Jim Olsson och hans plott Nate och min Trassel, berättar Niklas Friberg, som även sköt en björn på premiärdagen.

Jämthunden hade haft tag i björnen i marker norr om Orsa i trakterna av Brynberget. När Niklas och Jim släppte sina hundar hittade de snabbt ett spår, men tyvärr visade det sig att de tagit an en mård som gått in i ett stenröse.

– Vi kopplade hundarna och ringade stort för att hitta björnspåret och det gjorde vi också. Då släppte vi hundarna och upptaget kom bara 300-400 meter bort. Det gick undan någon kilometer rakt mot postarna, men vände och kom upp rakt emot oss.

– Det var egentligen ganska odramatiskt, vi sköt björnen när den dök upp och allt gick bra, berättar Niklas.

Björnen var en hona på cirka 140 kg.

Jim Olsson och Niklas Friberg, sköt igår en björnhona norr om Orsa. Plottarna Nate och Trassel gjorde grovjobbet.
AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser