SMS varnar för rovdjur

Östergötland(JJ) I Östergötland införs en sms-tjänst som ska varna för rovdjur. Det är Länsstyrelsen Östergötland som lanserar tjänsten.

Tjänsten kallas Rovdjursalerten och de som anmält sig får sms med varningar om när rovdjur varit framme.
Det är enbart ägare av tamdjur som får tillgång till tjänsten.

Mia Kjällander, vilthandläggare på länsstyrelsen, tycker att tjänsten ligger rätt i tiden, med tanke på den varg som observerades i helgen söder om Vånga.
– Vi ville avvakta lite med lanseringen. Men nu ligger det ju också lite rätt i tiden, säger Mia Kjällander till Norrköpings Tidningar/nt.se

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser