Småviltsjakten stoppas!

Ljungdalen (JJ) Eftersom det varit ett högt jakttryck och klent med ripa stoppas jakten i norra Härjedalen och västra delen av Bergs kommun.

Under de första två och en halv veckorna har det varit lika högt jakttryck i området som det var under hela förra hösten. Hittills har man registrerat cirka 2 000 jaktdygn i områdena.
Områdena som berörs är HA1, HA2 (Dunsjöfjället), M11 (Strute) och M12 (Axhögen-Skärvägen)- Området M18 i Mittådalen är avlyst sedan den 17 september. Avlysningarna gäller för resten av jaktåret.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser