Småviltsjakten stoppas i Västerbotten

Umeå (JJ) Länsstyrelsens rennäringsdelegation i Västerbotten har beslutat att stoppa småviltsjakten på statens marker ovanför odlingsgränsen under första älgjaktsveckan. Endast godkända jaktarrangörer får tillstånd att ta med jaktgäster efter samråd med älgjaktslagen i området.

Småviltsjakten på statens marker inleds den 25 augusti och kommer i år att stoppas under första älgjaktsveckan 5- 11 september. Det är första gången jakten stoppas sedan den infördes. Som skäl till jaktstoppet anges att många anser att småviltsjägarna stör älgjakten.
Beslutet att stoppa småviltsjägarna under andra jaktveckan kommer förmodligen att innebära en stor anhopning av jägare, både svenska och norska under första jaktveckan.
– Beslutet innebär i praktiken att svenska jägare förlorar två jaktveckor, säger en ilsken jägare till JJ.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser