Småhunds SM startar

Halle-Hunneberg (JJ) Klockan åtta idag på morgonen sker första släpp för deltagande i SM för små drivande hundar.

Tävlingarna arrangeras av Jaktjournalen och går för trettonde året i marker kring Halle- och Hunneberg. Totalt tolv ekipage med tre hundar från vardera ras, tax, basset, drever och beagle gör upp om SM titeln. Även ett lagpris delas ut.
Jaktjournalens Holger Nilsson rapporterar från provmarkerna att det är -6 grader kallt, i det närmaste molnfritt och en svag sydostlig vind.
– Perfekt väder, men risken finns att det blir skrapigt att gå i skogen idag, säger Holger.
Tävlingarna direktsänds här på internet och du kan följa hundarna minut för minut.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser