Småhunds-SM 2017 i startgroparna

Ydre (JJ) Nu avgörs vilken drivande hund som är Sveriges bästa. Småhunds-SM 2017 äger rum i dag i skogarna utanför Ydre.

Sveriges tolv bästa drivande hundar, fördelat mellan raserna beagle, basset, tax och drever genomför i dag Småhunds-SM.

Jaktjournalen är på plats och rapporterar direkt här på webben.

I startfältet finns bland annat Cecila von Braun, som driver kenneln Mörka skogs. Hon deltar på Småhunds-SM för sjätte gången och har haft med totalt fem olika hundar från den egna uppfödningen av Petite Basset Griffon Vendeen.

Väderutsikterna ser enligt vår utsände Holger Nilsson, Jaktjournalen, bra ut.

– Det är mulet och några plusgrader. På provrutorna finns företrädelsevis rådjur, räv och hare. Det är fina marker för drivande hundar, säger han.

Följ liverapporteringen här>>

Prisutdelning hålls i kväll.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser