Småhunds-SM 2017 i startgroparna

Ydre (JJ) Nu avgörs vilken drivande hund som är Sveriges bästa. Småhunds-SM 2017 äger rum i dag i skogarna utanför Ydre.

Sveriges tolv bästa drivande hundar, fördelat mellan raserna beagle, basset, tax och drever genomför i dag Småhunds-SM.

Jaktjournalen är på plats och rapporterar direkt här på webben.

I startfältet finns bland annat Cecila von Braun, som driver kenneln Mörka skogs. Hon deltar på Småhunds-SM för sjätte gången och har haft med totalt fem olika hundar från den egna uppfödningen av Petite Basset Griffon Vendeen.

Väderutsikterna ser enligt vår utsände Holger Nilsson, Jaktjournalen, bra ut.

– Det är mulet och några plusgrader. På provrutorna finns företrädelsevis rådjur, räv och hare. Det är fina marker för drivande hundar, säger han.

Följ liverapporteringen här>>

Prisutdelning hålls i kväll.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser