Småhunds-SM 15-årsjubilerar

Den 20 november arrangeras SM för små drivande hundar för 15:e året i följd.

Nu står det klart att SM för små drivande hundar kommer att avgöras den 20 november i Västra Götaland. Tävlingsledare blir som vanligt Bosse Wallin, Vargön och provledare Lars West.
SM:et är ett samarrangemang mellan Jaktjournalen, Svenska Taxklubben, Svenska Bassetklubben, Svenska Dreverklubben och Svenska Beagleklubben. Varje klubb tar ut tre hundar för att göra upp om det prestigefyllda SM-guldet.Provmarkerna ligger som tidigare på Halle- och Hunneberg, samt i närliggande marker.Lottning av provmarker kommer att ske den 19 november.SM:et direktsänds på Jaktjournalens hemsida, www.jaktjournalen.seSjälvklart kan du också läsa allt om SM:et i senare nummer av tidningen.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser