Småhunds-SM 15-årsjubilerar

Den 20 november arrangeras SM för små drivande hundar för 15:e året i följd.

Nu står det klart att SM för små drivande hundar kommer att avgöras den 20 november i Västra Götaland. Tävlingsledare blir som vanligt Bosse Wallin, Vargön och provledare Lars West.
SM:et är ett samarrangemang mellan Jaktjournalen, Svenska Taxklubben, Svenska Bassetklubben, Svenska Dreverklubben och Svenska Beagleklubben. Varje klubb tar ut tre hundar för att göra upp om det prestigefyllda SM-guldet.Provmarkerna ligger som tidigare på Halle- och Hunneberg, samt i närliggande marker.Lottning av provmarker kommer att ske den 19 november.SM:et direktsänds på Jaktjournalens hemsida, www.jaktjournalen.seSjälvklart kan du också läsa allt om SM:et i senare nummer av tidningen.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser