Småhund-SM

I dag klockan åtta släppts tio hundar i markerna kring Halle-och Hunnerberg för att göra upp om vilken hund som ska bli årets svenska mästare.

Totalt startar tolv hundar i raserna basset, drever, beagle och tax. De tävlande hundarna representerar de tre bästa i vardera ras.
Tax och basset har provtid fram till klockan 12 och för drever och beagle pågår provet fram till klockan 14.
Vädret på morgonen rapporteras vara det allra bästa med tio plusgrader, stjärnklar himmel och nio meter sydlig vind. Med andra ord bra förhållandet för jaktprov.
Som vanligt sänder Jaktjournalen direkt från tävlingarna och man kan följa hundarna minut för minut på www.jaktjournalen.se.
Direktsändnignen är gratis för prenumeranter. För de som inte är prenumeranter går det att beställa en engångskod (25 kronor) och följa tävlingen under dagen.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser