SM-lottningen klar

Gimo (JJ) Under eftermiddagen har årets SM-tävlingar för älghundar invigts med presentation av deltagande hundar och lottning av områden och domare. Alla hundarnas respektive områden och domare finns att se på Jaktjournalens hemsida.

Årets Svenska mästerskap för älghundar avgörs i trakterna av Gimo i Uppland med start i morgon kl 06.30. Älghund-SM är ett samarrangemang mellan Östsvenska Älghundklubben, Svenska Älghundklubben och Jaktjournalen.I morgon kan alla följa hundarnas aktiviteter direkt här på Jaktjournalens hemsida.  

4 kommentarer

  • SM
    Pondus känns som storfavorit i mina ögon. Verkar vara en riktig stjärna. Jag sätter en slant på att han tar hem det :)

  • SM
    Jag vill nog sätta en slant på den enda gråhunden i startlistan, Sonia, som imponerade stort vid SM uttagningen i Västsvenska.

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser