Slut på pengar till rovdjursstängsel

Örebro (JJ) Länsstyrelsen i Örebro hade fått drygt 1.8 miljoner kronor till rovdjursstängsel och ersättning för skador på gröda. De pengarna är redan intecknade för i år.

Länsstyrelsen hade begärt ytterligare 150.000 kronor till rovdjursskyddet och ersättning för skadad gröda, men de fick bara 50.000.
En enskild lantbrukare kan få upp till 100.000 kronor för att skydda sin tamboskap. 160 fårägare i länet har fått bidrag från Länsstyrelsen för att sätta upp bättre stängsel runt sina djur vilket resulterat i att inga rovdjursangrepp mot tamdjur av varg eller lodjur har anmälts hittills i år.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser