Slut på pengar till rovdjursstängsel

Örebro (JJ) Länsstyrelsen i Örebro hade fått drygt 1.8 miljoner kronor till rovdjursstängsel och ersättning för skador på gröda. De pengarna är redan intecknade för i år.

Länsstyrelsen hade begärt ytterligare 150.000 kronor till rovdjursskyddet och ersättning för skadad gröda, men de fick bara 50.000.
En enskild lantbrukare kan få upp till 100.000 kronor för att skydda sin tamboskap. 160 fårägare i länet har fått bidrag från Länsstyrelsen för att sätta upp bättre stängsel runt sina djur vilket resulterat i att inga rovdjursangrepp mot tamdjur av varg eller lodjur har anmälts hittills i år.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser