Slussande älg i Trollhättan

Trollhättan (JJ) När fartyget i natt skulle köra in i en av slussarna i Göta älv i Trollhättan hade en älgtjur redan tagit slussen i besittning. Fartyget fick helt enkelt backa ut så älgen kunde få företräde.

Hade det inte varit för att en av slussvaktarna passade på att filma älgen hade många nog inte trott på den här historien.

– Jag har en kollega som har varit med i drygt 40 år. Han har aldrig varit med om någon älg i en sluss tidigare. Det händer liksom aldrig, säger Fredrik Hansson, kanalcentralsoperatör vid Sjöfartsverketsom var den som filmade älgen till tidningen TTELA.

Personal från slussverksamheten lyckades när väl fartyget backat ut, mota ut älgen ur slussfacket och till en konstgjord damm som ligger i slussområdet. Älgen försvann därefter bort i mörkret.

I morse när området kontrollerades syntes älgen inte till. Det ligger stora skogar helt intill slussarna så sannolikt har älgen fortsatt in i dem.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser