Slussande älg i Trollhättan

Trollhättan (JJ) När fartyget i natt skulle köra in i en av slussarna i Göta älv i Trollhättan hade en älgtjur redan tagit slussen i besittning. Fartyget fick helt enkelt backa ut så älgen kunde få företräde.

Hade det inte varit för att en av slussvaktarna passade på att filma älgen hade många nog inte trott på den här historien.

– Jag har en kollega som har varit med i drygt 40 år. Han har aldrig varit med om någon älg i en sluss tidigare. Det händer liksom aldrig, säger Fredrik Hansson, kanalcentralsoperatör vid Sjöfartsverketsom var den som filmade älgen till tidningen TTELA.

Personal från slussverksamheten lyckades när väl fartyget backat ut, mota ut älgen ur slussfacket och till en konstgjord damm som ligger i slussområdet. Älgen försvann därefter bort i mörkret.

I morse när området kontrollerades syntes älgen inte till. Det ligger stora skogar helt intill slussarna så sannolikt har älgen fortsatt in i dem.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser