Slarviga jägare är spärrade

NORRBOTTEN(JJ). De jägare som inte rapporterar in fjolårets avskjutning är spärrade från att lösa jaktkort till småviltsjakten i år. - De som inte har rapporterat kan inte lösa ett nytt kort. Det jägarna ska göra är att höra av sig till länsstyrelsen och berätta fjolårets avskjutning, då kommer vi att ta bort spärren. Men vi kommer bara att arbeta med dessa ärenden två dar i veckan säger Roland Saitzkoff, jakthandläggare på länsstyrelsen, till Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Det var förra året som länsstyrelsen började skärpa kraven på jägarna och efter förra årets jakt har det nu skett en kraftig förbättring av rapporteringen. 
Saitzkoff säger till Sveriges Radio P4 Norrbotten att viltrapporterna är jätteviktiga för länsstyrelsen eftersom man bygger förvaltningsbesluten av viltsammarna på dessa.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser