Skyddsjakt på flera björnar

Östersund (JJ) Björnarna har gått ur ide och ställer nu till skador i renhjordar berättar länsstyrelsen i Jämtland.

Nu har björnarna i Jämtlands län börjat röra på sig ordentligt. Länsstyrelsens rovdjurshandläggare i Jämtland, Mikael Wallén, berättar för Jaktjournalen att en björn skjutits under skyddsjakt i trakten av Offerdal i Krokoms kommun.

Björnen hade kommit in i en renhjord och där förorsakat samerna stor skada.

Skyddsjakt på ytterligare två björnar har länsstyrelsen också beslutat om. De rör sig inne i en renhjord i Frostviken i Strömsunds kommun. Dessa björnar har ännu inte fällts.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Annonser