Skyttetider upprör

Dalarna (JJ) Det råder delade meningar kring de skjuttider jaktskyttebanan i Gruvriset, Dalarna har. Boende i området vill skärpa skyttetiderna men myndigheterna är mer kompromissvilliga.

Gruvrisets jaktskyttebana har två viltmålsbanor, en skeetbana och en trapbana. Tidigare i år lämnade klubben som driver anläggningen in en anmälan om nya skjuttider. Man vill kunna utnyttja banan mer. Boende i området är dock skeptiska och vill inskränka skyttetiderna till en vardagskväll i veckan samt en lördag och söndag i månaden.

Nu har har myndighetsnämnden som tagit emot både anmälan från klubben och yttranden från boenden fattat beslut.

Jaktskytteklubben kommer även i fortsättningen ha tillgång till banan i stor utsträckning.

– Skjutbanan har funnits där länge och att stänga banan är inte aktuellt i nuläget. Vi har försökt hitta en kompromiss och begränsat skjuttiderna en del, men räknar med att ingen av parterna är helt nöjda. Det kan mycket väl komma in en överklagan, säger Dan Westerberg (C), ordförande i myndighetsnämnden till Dalarnas Tidningar.

Enligt beslutet får ingen skjutning förekomma under juli månad. Annars är skyttet tillåtet alla dagar i veckan, förutom fredagar och söndagar, under perioden april-oktober.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser