Skyttetävligen Drillingkungen avgjord

Prispallen på tredje upplagan av Drillingkungen. Från vänster: 3:an Lillprinsen Kristian Bengtsson, 1:an Drillingkungen Henrik Einarsson och 2:an Kronprinsen Claes Nyhlén. I söndags, i gassande solsken, avgjordes Drillingkungen 2014 på Bredareds Sportskytteklubbs banor utanför Borås.

16 skyttar ställde upp detta år för att testa sina skyttefärdigheter med drillingbössa och kanske lyckas att få den hedersvärda titeln Drillingkung 2014. Trots att det är en tävling så är det först och främst tänkt att vara en trevlig dag på skjutbanan och förbereda sig inför jaktsäsongen.

Det ingick fyra olika grenar i tävlingen med älgskytte som på jägarexamen 2 löp, fyra kulskott på tre minuter på bockfigur 100m och grisfigur 50m, 2 skott på vardera figur. I dessa grenar gäller det att ha koll på hur träffpunkten förändras när pipan blir varm. Efter det var det dags för Vildsvinstrio där man skjuter hagel, kula, hagel på lerduva och löpande vildsvin. Dagen avslutades med sporting med kulskott på markmål direkt följt av två dubbléer lerduva av varierande slag.

Drillingkung blev för andra året i radHenrik Einarsson från Bredareds SSK med 80 poäng tätt följd av Kronprinsen Claes Nyhlén även han tillhörande Bredareds SSK med 78 poäng. På tredje plats kom debutanten och numera Lillprins Kristian Bengtsson från Varberg med 72 poäng.

Det var tredje gången som Drillingkungen genomfördes och tävlingen återkommer även nästa år.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Annonser