Skyttetävligen Drillingkungen avgjord

Prispallen på tredje upplagan av Drillingkungen. Från vänster: 3:an Lillprinsen Kristian Bengtsson, 1:an Drillingkungen Henrik Einarsson och 2:an Kronprinsen Claes Nyhlén. I söndags, i gassande solsken, avgjordes Drillingkungen 2014 på Bredareds Sportskytteklubbs banor utanför Borås.

16 skyttar ställde upp detta år för att testa sina skyttefärdigheter med drillingbössa och kanske lyckas att få den hedersvärda titeln Drillingkung 2014. Trots att det är en tävling så är det först och främst tänkt att vara en trevlig dag på skjutbanan och förbereda sig inför jaktsäsongen.

Det ingick fyra olika grenar i tävlingen med älgskytte som på jägarexamen 2 löp, fyra kulskott på tre minuter på bockfigur 100m och grisfigur 50m, 2 skott på vardera figur. I dessa grenar gäller det att ha koll på hur träffpunkten förändras när pipan blir varm. Efter det var det dags för Vildsvinstrio där man skjuter hagel, kula, hagel på lerduva och löpande vildsvin. Dagen avslutades med sporting med kulskott på markmål direkt följt av två dubbléer lerduva av varierande slag.

Drillingkung blev för andra året i radHenrik Einarsson från Bredareds SSK med 80 poäng tätt följd av Kronprinsen Claes Nyhlén även han tillhörande Bredareds SSK med 78 poäng. På tredje plats kom debutanten och numera Lillprins Kristian Bengtsson från Varberg med 72 poäng.

Det var tredje gången som Drillingkungen genomfördes och tävlingen återkommer även nästa år.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser