Skyttebiograf på gång i Bohuslän

Tanum (JJ) Planerna på en egen skyttebiograf i Bohuslän är långt gångna. Målsättningen är att anläggningen ska stå klar 2017.

Så här kan det se ut i Tanum om ett par år. Arkivfoto: Per Jonson

I dag finns ingen möjlighet för Bohuslänningar att träna kuljaktskytte mot rörliga mål inomhus, men det ska det bli ändring på. I alla fall om man ska tro jägaren Benjamin Schacht som bor strax utanför Tanumshede. Han planerar nämligen att bygga en 1 500 kvadratmeter stor skyttebiograf.

– Med förändrade viltstammar måste vi sikta på moderna sätt att öva skytte. Det finns en arbetsgrupp och målet är att få till detta inom ett par år. Då kan skjutbion vara klar våren 2017. Men det beror väldigt mycket på vilka vi får med i arbetet, att det blir en bra mix av kompetens och finansiering, säger han till Bohusläningen.

Även Svenska Jägareförbundet i länet ställer sig positiva till initiativet. Håkan Eklund, styrelseledamot i länsföreningen menar att Tanum skulle vara en utmärkt plats för en skyttebiograf. Han och Benjamin Schacht tror också att skyttebiografen skulle kunna kombineras med både jaktbutik samt försäljning av viltkött.

Nu planeras ett konsortium av intressenter. Tanken är att två tredjedelar eller mer ska finansieras med egna medel, rapporterar Bohusläningen.

 

 

 

l.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser