Skyttebiograf på gång i Bohuslän

Tanum (JJ) Planerna på en egen skyttebiograf i Bohuslän är långt gångna. Målsättningen är att anläggningen ska stå klar 2017.

Så här kan det se ut i Tanum om ett par år. Arkivfoto: Per Jonson

I dag finns ingen möjlighet för Bohuslänningar att träna kuljaktskytte mot rörliga mål inomhus, men det ska det bli ändring på. I alla fall om man ska tro jägaren Benjamin Schacht som bor strax utanför Tanumshede. Han planerar nämligen att bygga en 1 500 kvadratmeter stor skyttebiograf.

– Med förändrade viltstammar måste vi sikta på moderna sätt att öva skytte. Det finns en arbetsgrupp och målet är att få till detta inom ett par år. Då kan skjutbion vara klar våren 2017. Men det beror väldigt mycket på vilka vi får med i arbetet, att det blir en bra mix av kompetens och finansiering, säger han till Bohusläningen.

Även Svenska Jägareförbundet i länet ställer sig positiva till initiativet. Håkan Eklund, styrelseledamot i länsföreningen menar att Tanum skulle vara en utmärkt plats för en skyttebiograf. Han och Benjamin Schacht tror också att skyttebiografen skulle kunna kombineras med både jaktbutik samt försäljning av viltkött.

Nu planeras ett konsortium av intressenter. Tanken är att två tredjedelar eller mer ska finansieras med egna medel, rapporterar Bohusläningen.

 

 

 

l.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser