Skyddsjaktsansökan på varg i Rialareviret

NORRTÄLJE(JJ). LRF Södra Roslagen och tre jaktvårdskretsar har lämnat in en gemensam skyddsjaktsansökan på en varg i Rialareviret. Under det senaste året har varg rivit tamboskap och dödat två tamhundar i det aktuella reviret - dessutom har vargarna uppträtt oskyggt.

De tre jaktvårdskretsarna är Norrtälje södra, Österåker-Vaxholm och Vallentuna-Täby. Man vill få tillstånd att skjuta en varg i skadeförebyggande syfte.

Tidigare i år har Naturvårdsverket beviljat skyddsjakt i fem vargrevir som ligger i rennäringsmarker – men 13 ansökningar har också fått avslag.
Det här rapporterar Norrtelje Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser