Skyddsjaktsansökan på varg i Rialareviret

NORRTÄLJE(JJ). LRF Södra Roslagen och tre jaktvårdskretsar har lämnat in en gemensam skyddsjaktsansökan på en varg i Rialareviret. Under det senaste året har varg rivit tamboskap och dödat två tamhundar i det aktuella reviret - dessutom har vargarna uppträtt oskyggt.

De tre jaktvårdskretsarna är Norrtälje södra, Österåker-Vaxholm och Vallentuna-Täby. Man vill få tillstånd att skjuta en varg i skadeförebyggande syfte.

Tidigare i år har Naturvårdsverket beviljat skyddsjakt i fem vargrevir som ligger i rennäringsmarker – men 13 ansökningar har också fått avslag.
Det här rapporterar Norrtelje Tidning.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser