Skyddsjakten på en varg i Stockholm stoppas inte

Stockholm (JJ) De som överklagat skyddsjakten på en vargtik i Stockholm får inget gehör hos Förvaltningsrätten i Luleå. Jakten stoppas inte.

Länsstyrelsen i Stockholm berättar på sin hemsida att Förvaltningsrätten redan på fredagen beslutade att det inte blir någon inhibition, alltså att jakten stoppas i väntan på domstolens utslag. Detta efter att tre inhibitionsyrkanden prövats.

Därmed ger rätten också en fingervisning om att skyddsjaktsbeslutet är i enlighet med lagen. Det avgörande ställningstagandet från Förvaltningsrätten dröjer dock.

Cirka 100 överklaganden hade kommit in på fredagen.

– Vi har inte heller av de överklaganden som inkommit sett några skäl att ändra vårt beslut. Det är bara om man ser tydliga indikationer på att beslutet är felaktigt som det kan skjutas upp, säger Mia Olausson, naturvårdschef på länsstyrelsen i Stockholm till DN.

Därmed fortsätter nu arbetet för att söka upp och avliva den närgångna stockholmsvargen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Annonser