Skyddsjakten på 13 järvar i Jämtland tillfälligt stoppad

Jämtland/Luleå (JJ) Förvaltningsdomstolen i Luleå har inhiberat skyddsjakten på 13 järvar i Jämtland, sedan länsstyrelsens skyddsjaktsbeslut överklagats.

Det är Svenska Rovdjursföreningen som överklagat länsstyrelsens beslut. De menar att jakten påverkar det regionala beståndet av järv mycket negativt, vilket innebär stor skada för järvarna i Jämtland.

Förvaltningsdomstolen väljer nu därför att stoppa skyddsjakten tills dess de prövat överklagan. Domstolen skriver följande i sitt beslut.

”Då utgången i målet framstår som oviss och med hänsyn till att en verkställighet av det överklagade beslutet inte kan bringas att återgå vid ett eventuellt bifall till överklagandet finner förvaltningsrätten att det för närvarande finns skäl att besluta om inhibition. Det överklagade beslutet ska därför tills vidare inte gälla, i avvaktan på att målet avgörs slutligt eller annat beslutats.”

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Annonser