Skyddsjakt tillåts på flygplats

Norrköping(JJ) Flygplatsen i Norrköping har fått tillstånd för skyddsjakt inne på området. Anledningen är att man på det sättet ska kunna trygga flygsäkerheten.

Länsstyrelsens tillstånd gäller bland annat älg, rådjur och flera fågelarter. Det är tillåtet att använda såväl motorfordon som belysning vid skyddsjakt på området.

Enligt ansökan är det framförallt olika fågelarter som blir aktuella för skyddsjakt, om de inte går att skrämma bort från platsen. Det här rapporterar nt.se.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser