Skyddsjakt sökt på varg i Skåne

Nu vill LRF Skåne och Skånes Fårintressenter att länsstyrelsen tillstyrker skyddsjakt på en varg i länet.

Lantbrukarna vill att länsstyrelsen beslutar om skyddsjakt på den varg som enligt ett pressmeddelande från LRF Skåne gjort minst fyra angrepp på tamdjur och husdjur i Skåne den senaste månaden.

Vargens framfart orsakar både ekonomiska kostnader och känslomässiga besvär för djurägare i regionen, anser LRF Skåne och Skånes Fårintressenter, skriver ATL.

Frågan har blivit aktuell sedan varg de senaste dygnen rivit 17 får och skadat en hund.

9 kommentarer

 • Varg angrepp i Härjedalen
  Blev ingen skyddsjakt i Härjedalen efter att 35 får rivits och även hund/hundar!
  Ingen skyddsjakt i Värmland heller som är det varg tätaste området i sverige???
  Märkligt att det inte isåfall går att hålla en varg i Skåne med tanke på vilt tätheten????
  och synerligen märkligt om det blir skyddsjakt på den vargen!!

 • Glömde
  Har ända sedan 1995, velat ha allmän jakt på skräpet i hela landet!

 • har tröttnat…
  Den där vargen kommer nog att tas av daga inom kort. När det kommer in en varg hos någon inflytelserik godsägare, och börjar käka på den fina gårdens troféhjortar så kommer det nog ett beslut om skyddsjakt ganska snabbt.
  //jonas – som tappat jaktlusten helt pga gråben

 • Lustigt
  Otorligt märkligt, precis som vi förespått, vi som haft varg inpå oss flera år och förlorat kära familjemedlemmar, kreatur och inhyst rädsla i oss som gör att våra fina jaktmarker går ogådda, så kommer vargen söder om Stockholm och där det finns fler, tydligen mer betydelsefulla människor bli snabbt avräknad.
  Får SKåne skyddsjakt på denna varg och som föregående talare skrev, Härjedalen, Värmland och Dalarna, som försökt i mång år inte får det. Då är det skottpengar på beslutsfattare! Korrumperad rovdjurs politik???

 • Förslag
  Vore det inte en bra idé att GPS märka de 210 vargar som nu våran kloka regering beslutat att vi ska ha i vårt land!
  Och realtids uppdaterad hemsida för dessa individer och tillåta jakt på de övriga vargarna?
  Och att hela varg stammen skall ha sitt utbrednings område i HELA landet och inte bara i Värmland Dalarna och Norr över???
  Eller är det så att våra besluts fatttare är rädda för vargen???

 • 210 vargar..
  …har vår kloka regering beslutat om. Jag vågar inte tänka på vad vår ännu klokare eventuella nästa regering med MP-och VP-packet hittar på.

 • Vargar har lika stor rätt att leva som Ni och alla andra djur
  Låt vargen vara ifred. Djurägarna får ju ekonomisk ersättning eller borde få i alla fall. Vargen behöver mat mer än vi och kan inte handla i affären. Bästa är att bedöva den och sätta den i djurpark tills den kan släppas fri igen ev. eller stanna.

 • märkta vargar
  Håller med dig salis fullt ut! Märk dom 210 vargarna och sätt på något stort halsband när dom märks, sen ska det vara fri jakt på dom omärkta!

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser