Skyddsjakt sökt i Jangenreviret!

Jägareförbundet i Värmland har ansökt om skyddsjakt på två vargar inom Jangenreviret.

 
Jägareförbundet Värmland har skickat en ansökan om skyddsjakt på två vargar till Naturvårdsverket. Ansökan avser två vargar i det sk.  Jangenreviret. 

– I väntan på förvaltande jakt på varg i länet, enligt nyligen antaget riksdagsbeslut, måste skador åtgärdas där de uppstår och i närtid, säger Lennart Johannesson, ordf. Jägareförbundet Värmland.

Jägareförbundet Värmland söker på nytt skyddsjakt på 2 vargar i Jangenreviret efter senaste tidens skador på får och hundar. Varg har även förföljt en kvinna med hund som tvingats söka skydd i ett hus.

Värmland är kraftigt drabbad av vargangrepp på tamdjur. Den förhållandevis höga koncentrationen av varg i länet får konsekvenser som att flera hundar och får dödas eller attackeras av vargar. Värmland har inga platser längre där man kan säga att risken för vargangrepp är obefintligt.

Djurhållning och jakt med hund har minskat kraftigt vilket drabbar markägare och arrendatorer, som inte kan utnyttja en förnyelsebar resurs lika tidigare.  

– Jangenreviret har haft vargangrepp i flera år och dessa har inte upphört. Därför är det rimligt att man nu åtgärdar problemet med skyddsjakt, säger Roland Kylen, rovdjursansvarig vid Jägareförbundet Värmland. 

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser