Skyddsjakt på vitkindade gäss

Brunnby (JJ) En jägare får tillstånd av länsstyrelsen i Skåne att skjuta upp till 100 vitkindade gäss på fastigheterna Lovisefred, Nyrup, Svenningstorp och Lillefred i Höganäs kommun.

Tillståndet gäller på fält som är besådda med växande grödor, fram till sista mars i år, och länsstyrelsen skriver i sitt beslut att antalet fällda gäss ska spridas över perioden ”för att få så stor skrämseleffekt som möjligt”.

Bakgrunden till skyddsjakten på den fredade gåsen är att det finns stora flockar av gäss som landar och kalasar på höstsådd och därmed förstör odlarens förhoppning om stora skördar, skriver Helsingborgs Dagblad.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser