Skyddsjakt på varg stoppas inte

Kronobergs län(JJ) Det blir inget stopp för skyddsjakt på en varg i Kronobergs län, Naturvårdsverket har avslagit en begäran om att skyddsjakten ska stoppas genom så kallad inhibition.

Det var den 8 septemer som länsstyrelsen i Kronobergs län tog beslut om skydsdjakt på en varg. En förening överklagade beslutet till Naturvårdsverket.

Föreningen ville att beslutet inte skulle få verkställas i avvaktan på ett slutligt avgörande av ärendet, så kallad inhibition.

Nu har Naturvårdsverket bedömt att det inte finns skäl nog för att stoppa jakten.Senare ska Naturvårdsverket slutligt avgöra ärendet. Det här meddelar Naturvårdsverket på sin hemsida.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser