Skyddsjakt på varg stoppas inte

Kronobergs län(JJ) Det blir inget stopp för skyddsjakt på en varg i Kronobergs län, Naturvårdsverket har avslagit en begäran om att skyddsjakten ska stoppas genom så kallad inhibition.

Det var den 8 septemer som länsstyrelsen i Kronobergs län tog beslut om skydsdjakt på en varg. En förening överklagade beslutet till Naturvårdsverket.

Föreningen ville att beslutet inte skulle få verkställas i avvaktan på ett slutligt avgörande av ärendet, så kallad inhibition.

Nu har Naturvårdsverket bedömt att det inte finns skäl nog för att stoppa jakten.Senare ska Naturvårdsverket slutligt avgöra ärendet. Det här meddelar Naturvårdsverket på sin hemsida.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser