Skyddsjakt på varg i Värmland

Värmland(JJ) På eget initiativ har länsstyrelsen tagit beslut om skyddsjakt på en varg i delar av Forshaga och Karlstads kommuner.

Under sommaren blev 25 kvigor skrämda av en varg så att de sprang ut ur sin hage utanför Forshaga. Ytterligare incidenter med varg har inträffat i området, dessutom har en varg visat intresse för nötdjur flera gånger. 

Länsstyrelsen bedömning är att det handlar om en särskilt skadegörande individ, samt att det finns risk för att allvarlig skada inträffar eller förvärras. 
Bedömningen är också att det finns en stor sannolikhet för att allvarlig skada kommer att uppstå i detta område, samt att det på kort sikt inte finns någon annan lämplig lösning.

Beslutet om skyddsjakt gäller från den 13 september till och med den 30 september 2014.
Det här meddelar länsstyrelsen i Värmland på sin hemsida.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser