Skyddsjakt på varg i Svärdsjö

Svärdsjö (JJ) Länsstyrelsen i Dalarna beviljar skyddsjakt på en varg i området kring Svärdsjö utanför Falun. Tre får har attackerats och en katt har fallit offer för vargen.

– En ensam varg har även observerats i centrala delarna av samhället och den samlade bilden gör att vi har tagit ett skyddsjaktsbeslut, säger Marie Edvall, vilthandläggare vid Länsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

På fredagskvällen blev också en familj vittne till hur en varg tog familjens katt. Attacken skedde också i trakterna kring Falun.

– Det finns cirka 60 hus i byn och vi bor i ena änden. Vargen har bara varit cirka fem meter från vår husknut, säger kattens ägare, Erik Johansen, till Dalarnas tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser